Jeszcze raz kuchnia francuska

Nie wiem,...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest

Dodane: 09-06-2014 11:47
Jeszcze raz kuchnia francuska burgery z indyka
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem,...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do łatwych nie należy. Potrawy mogą być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Jednak jest sporo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Duża liczba potraw duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Tylko parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. przepis na
- też dobry
Polecam również blog kulinarny
Podobny temat również przepis na
W temacie warto poczytać również pozostałe informacje.


© 2019 http://najlepsze-dowcipy.lapy.pl/